15 d’oct. 2009

Presentació del Llibre: "El viaje de Kalilu"

17.345 km en 18 mesos
Data de l'acte: 19/10/2009
Organitza: Llibreria Panorama i Fundació Cidob
Lloc: Fundació Cidob C/Elisabets, 12 Barcelona
Horari: 19.30h
Imatge de promoció de l'acteAquest llibre relata la travessia de Kalilu Jammeh, un noi gambià que somia, com molts joves africans, amb arribar a Europa. Durant el viatge, en Kalilu coneix les barbaritats de la fam, la pobresa, la malaltia, la desesperació i la mort. Decideix escriure el present llibre i es proposa ajudar a tots els/les nens/es i joves orfes del seu país.

El 14 de Desembre del 2003 Kalilu arriba a Lanzarote amb una patera amb 30 companys de viatge. Com el govern d'Espanya no té conveni de repatriació de persones provinents de Gàmbia, Kalilu es transportat amb avió fins a Màlaga, on emprèn la seva "nova vida" i intenta localitzar als seus compatriotes que viuen a Catalunya i a Itàlia.

Arriba a Blanes (Girona), on acaba d'escriure el llibre i va trobant algun feina temporal obtenint així el permís de residència i treball (2006). Tal com s'ho havia proposat, funda l'Associació Save the Gambian Orphans, per a ajudar als nens orfes i desemparats i per promoure l'Agricultura Local a Gàmbia. Actualment resideix a Sant Pere de Ribes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada