18 de set. 2009

LA GRAN CRISI

Una de les més grans crisis que podem preveure és la de l’encariment del petroli junt amb el canvi climàtic, sense oblidar totes les altres (la fam, els terrorismes, les màfies, l'economia, etc.). Cada vegada hi haurà menys petroli i cada vegada costarà més d’extreure dels grans pous que hem anat buidant. 


Tenim un model de desenvolupament globalitzat fonamentat amb el petroli (transports, plàstics i derivats) i una economia desregulada i global que permet l’especulació i el malbaratament de recursos. 


Hem posat en marxa un mercat global suportat pel transport i pel petroli, el qual ha malmès molt les economies locals d’arreu i ha creat armes i conflictes per conservar aquest model erroni. Hi ha països sencers que ja fa anys que pateixen l'expoli per part dels països "rics". Podem afirmar que tenim com un Gran Monstre que s’està menjant el Planeta i produint canvi climàtic. 


La comunitat científica ens diu que tenim 10 anys per poder redreçar el rumb del què estem fent i això vol dir canviar el model de societat global i local. 


Des de l'entitat Arbre de la Pau creiem que hem d'afovir un "desvetllar col·lectiu" i per això calen milers i milers de petites i grans accions de tota mena adreçades a fer realitat aquest món nou divers, sostenible i pacífic... el conjunt de totes aquestes accions ferà possible la Gran Transició.


Com diu Pete Seeger: "we shall overcome" "tots junts vencerem"... "junts hem de transitar"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada