25 de set. 2009

AVAAZ: Una movilización extraordinaria: no te pierdas el video

25-9-09
Queridos amigos y amigas,

¡Espectacular! El Llamado de Atención del Lunes fue increíble: 2632 eventos en 134 países, decenas de miles de llamados telefónicos saturando las líneas gubernamentales, creatividad y diversidad de eventos excepcionales, llegando directamente a Jefes de Gobierno y Ministros desde Australia a las Américas. Las palabras no pueden describirlo, este vídeo se aproxima:

24 de set. 2009

EL MÓN HA COMENÇAT A TRANSITAR...

Fa pocs anys en el Planeta les persones de molts indrets s'han començat a plantejar la necessitat de que la població fos conscient de que eren poc resistents als canvis (poca resiliència), ja que les previsions de les dificultats derivades del canvi climàtic i de l'encariment (més tard o més d'hora) del petroli, podrien produir una manca d'aliments en les botigues ja que ara la major part del menjar i dels bens diaris s'importen de molts kilòmetres enllà. Amb aquestes motivacions es van iniciar així les anomenades Iniciatives de Transició també basades en l'anomenada permacultura (cultura permanent).

Moltes altres alternatives, entitats, ONG's i moviments lligats a l'espiritualitat, a l'ecologia, a la pau, etc., estant sorgint arreu del Planeta clamant i treballant per fer un "altre món possible" reflectint el desig creixent de diversitat, de sostenibilitat i de pau de la majoria d'habitants de l'anomenada "aldea global".

23 de set. 2009

ENLLAÇOS A WEBS D'INICIATIVES DE TRANSICIÓ...

La Gran Transició serà el resultat de les petites transicions que es posin en marxa a tots nivells. En aquest apartat volem anar afegint els enllaços a iniciatives locals que vagin sorgint. 


Vilanova i la Geltrú ..... http://transiciovng.blogspot.com/

Barcelona ................ http://bcnentransicion.wordpress.com/  
                                   http://barcelonaentransicio.webs.com/
Xarxa espanyola ........ http://transicion.ning.com/

Iniciatives de Transicions en el món.......... veure
Enllaços interessants.... veure
...
(si voleu inscriure la vostre web podeu enviar-nos un email a  "transitem@gmail.com" i la publicarem)

TRANSICIÓ REAL? Obama pide un acuerdo mundial contra el CO2 sin precisar medidas concretas.

23-9-09
El presidente estadounidense, Barack Obama, ha apelado a la acción mundial conjunta para combatir el cambio climático, señalando que la incapacidad de solucionar el problema podría llevar a una catástrofe "irreversible" en los próximos años.

Nueva York, 23 Sep. (Reuters).- Obama afirmó ayer martes en la sede de Naciones Unidas que está "decidido" a actuar contra el calentamiento global, pero reconoció que "lo más difícil" queda por hacer en la cumbre de Copenhague en diciembre de este año.
En un discurso que fue acogido con aplausos pero no entusiasmo por los líderes presentes, Obama instó a la colaboración de cara a la cumbre de Copenhague en diciembre y subrayó el cambio de posición de su país desde su llegada a la Casa Blanca.
Sin embargo, conocedor de que tiene las manos atadas por el Congreso de EEUU en este asunto, apenas ofreció propuestas concretas que puedan ayudar a conducir a un avance en las conversaciones hacia un nuevo acuerdo internacional para combatir el calentamiento global.


No obstante, el presidente estadounidense subrayó que su administración "ha hecho más por promover una energía limpia en los últimos ocho meses que en cualquier otro momento de nuestra historia".
"La amenaza que plantea el cambio climático es grave, es urgente, y creciente", ha dicho Obama, ante decenas de dirigentes mundiales que se han reunido en Nueva York para tratar de romper el estancamiento de las negociaciones sobre el calentamiento global. Las futuras generaciones caminan hacia el desastre si la comunidad internacional no actúa con "audacia, rapidez y unidad", advirtió.
"Somos conscientes de la gravedad de la amenaza del cambio climático. Estamos decididos a actuar y vamos a asumir nuestras responsabilidades para con las generaciones futuras", prometió. Sin embargo, en un momento en que las conversaciones internacionales parecen estancadas reconoció que "no debemos engañarnos a nosotros mismos, el trabajo real aún debe hacerse", en relación a la conferencia de Copenhague el próximo diciembre.
También señaló la responsabilidad de los países ricos, que deben dar ejemplo. Reiteró su objetivo de reducir las emisiones de gases de efecto invernadero de EE.UU a los niveles de 1990 antes de 2020. En la misma línea dijo que trabajaría en la eliminación de subsidios gubernamentales a los combustibles fósiles cuando se reunirá con los líderes del G-20 el jueves y viernes en Pittsburgh (Este de los EE.UU).
"Pero los países de rápido crecimiento también deben hacer su parte", ha declarado. "Tendrán que comprometerse a adoptar medidas más firmes en su territorio y acordar el respeto de sus compromisos, como también deben hacer los países desarrollados", afirmó el presidente estadounidense.
"La respuesta de nuestra generación a este desafío será juzgada por la historia, ya que si no cumplimos con ella - con audacia, rapidez, y unidad - corremos el riesgo de relegar las generaciones futuras a una catástrofe irreversible", concluyó Obama.



20 de set. 2009

Transition networks "xarxes per la Transició"


Ver mapa más grande

Transition initiatives (iniciatives de Transició)


Ver mapa más grande

Transition towns (pobles en transició) en el món


Fa pocs anys en alguns pobles del Regne Unit es van començar a plantejar la necessitat de que la població fos conscient de que eren poc resistents als canvis (poca resiliència) ja que les previsions de les dificultats derivades del canvi climàtic i de l'encariment (més tard o més d'hora) del petroli, podrien produir una manca d'aliments en les botigues ja que ara la major part del menjar i dels bens diaris s'importen de molts kilòmetres enllà.
Amb la idea de fomentar l'enriquiment dels seus pobles van decidir iniciar processos per retornar de nou a les pràctiques abandonades en els darrers 30/40 anys (aproximadament), de conrear les terres properes als pobles i fomentar un model de vida més sostenible, menys despilfarrador d'energia i recursos, sense renunciar al saber però sense oblidar tampoc les ensenyançes ancestrals mil·lenaries de les poblacions indígenes que sempre han desaconsellat les agressions que ens hem acostumat a fer al Planeta i que ara ens estan advertint... i que potser tenim els dies comptats per a poder rectificar... 





Ver mapa más grande

adhesions i suport a la Marxa Mundial per la Pau i la Noviolència


Ver mapa más grande

"IV Contigo Somos + Paz"

TOTA LA INFORMACIÓ DE L'ACTE CELEBRAT EL DIUMENGE 20-9-09 A L'AUDITORI DE BARCELONA

Iniciatives de Transició

dóna d'alta la teva (en el Google Maps) o ens l'envies i la penjarem

Ver mapa más grande

Es posa en marxa el blog Transició a Vilanova i la Geltrú

En la reunió del dia 20-9-09 al Far, es constitueix el grup promotor de la Transició a Vilanova i la Geltrú.    blog de TransicióVNG

TRANSICIONS PEL MÓN

INICIATIVES LOCALS DE TRANSICIÓ
http://transitionfarnham.wordpress.com/2009/09/22/photos-from-yesterdays-flashmob/

19 de set. 2009

I ENCUENTRO BIOREGIONAL DE ECOALDEAS, REDES, COLECTIVOS AUTOGESTIONADOS. I ENCUENTRO BIOREGIONAL DE ECOALDEAS, REDES, COMUNIDADES, COLECTIVOS AUTOGESTIONADOS, ETC.


I ENCUENTRO BIOREGIONAL DE ECOALDEAS, REDES, COMUNIDADES, COLECTIVOS AUTOGESTIONADOS, ETC.EN EL SURESTE IBERICO.

ORGANIZAN:
RED DE PERMACULTURA DEL SURESTE LOS JARDINES DE ACUARIO.
ESCOLA TELAR DE LUNAS. ASOCIACION BIOSEGURA.
FECHAS: VIERNES 30 OCT, SABADO 31 OCT Y DOMINGO 1 NOV
LUGAR: LOS JARDINES DE ACUARIO.EN SIERRA ESPUÑA.

Coneixes l'empresa MONSANTO?

Un buen amigo me hizo llegar este documental sobre Montsanto.
Yo ya sabia bastante del tema, pero despues de verlo,
ahora se que la cosa es realmente escalofriante y algo habria que hacer.
De momento, convendria que cuando tuvieran un momento,
se sentaran y lo vieran. Lo segundo, que se difundiera.

reciclatge de cartró en forma de llibres

Experiència molt interessant a Argentina: llibres a partir de cartró reciclat

18 de set. 2009

Vols publicar?

aquest blog hi té cabuda tot allò que va en la direcció d'obrir portes a convertir el món actual en un món divers, sostenible i pacífic, per tant tot han de ser coses pràctiques, reals i positives. Si el que vols publicar aporta poc o molt en aquest sentit, podem publicar-ho.

Envia un email amb la informació per publicar a l'adreça: arbrepau.transitem@blogger.com, cal que escriguis les teves dades en el email (nom, telèfon i/o email).

La publicació no serà inmediata.

Gràcies per participar... totes les iniciatives són fruits d'aquest Arbre de la Pau que està creixent i que està format per totes i tots..., quants més fruits hi hagi més es veurà... pots posar un enllaç a la teva web.

l'Arbre de la Pau

Sovint ens queixem que "sempre som els mateixos", però si mirem a l'entorn, si busquem una mica en els que ens envolten o viatjant o per Internet, podem veure com som moltes les persones que cada vegada més mirem el món i les relacions humanes d'una nova manera:
  • DIVERSA... respectant la diversitat de maneres de ser, de cultures, de creences, d'estils...
  • SOSTENIBLE... intentant viure tenint en compte de no malbaratar energies innecessariament, el Planeta ha de poder-ho reciclar per generar nova vida...
  • PACÍFICA... entenent que totes i tots tenim les mateixes o similars necessitats i una per damunt de tot: tothom vol viure dignament... i aquesta ha de ser la clau per establir unes noves relacions des del respecte i la cooperació...
L'any 2008 va néixer l'entitat Arbre de la Pau. La seva finalitat és fomentar l'ús de la imatge de l'Arbre de la Pau, que ja existeix en molts indrets del Planeta, com a símbol de la necessitat d'entendre que totes i tots formem part d'aquest Gran Arbre, un gran projecte, en el que hi ha un lloc per a tothom i que tothom hi té el seu lloc... i que les energies que el fan funcionar són la suma de les actituts i accions que totes i tots fem dia a dia.


Amb aquestes actituts i accions diàries de tothom, si ens sentim vinculats a un projecte comú de caire global com és l'Arbre de la Pau, ens adonarem que cada vegada som més i podrem reconvertir l'espiral de sinèrgia negativa en una espiral de sinèrgia positiva, vers un futur Divers, Sostenible i Pacífic... i farem realitat la transició del Gran Monstre al Gran Arbre de la Pau.


L'Arbre de la Pau està creixent en els territoris en forma d'Iniciatives de Transició (sovint també amb altres noms). Proposem a totes les Iniciatives de Transició organitzades en el món que facin seu el símbol de l'Arbre de la Pau, un arbre gran que creix damunt del Planeta i que té les arrels en tots els continents. 

LA GRAN CRISI

Una de les més grans crisis que podem preveure és la de l’encariment del petroli junt amb el canvi climàtic, sense oblidar totes les altres (la fam, els terrorismes, les màfies, l'economia, etc.). Cada vegada hi haurà menys petroli i cada vegada costarà més d’extreure dels grans pous que hem anat buidant. 


Tenim un model de desenvolupament globalitzat fonamentat amb el petroli (transports, plàstics i derivats) i una economia desregulada i global que permet l’especulació i el malbaratament de recursos. 


Hem posat en marxa un mercat global suportat pel transport i pel petroli, el qual ha malmès molt les economies locals d’arreu i ha creat armes i conflictes per conservar aquest model erroni. Hi ha països sencers que ja fa anys que pateixen l'expoli per part dels països "rics". Podem afirmar que tenim com un Gran Monstre que s’està menjant el Planeta i produint canvi climàtic. 


La comunitat científica ens diu que tenim 10 anys per poder redreçar el rumb del què estem fent i això vol dir canviar el model de societat global i local. 


Des de l'entitat Arbre de la Pau creiem que hem d'afovir un "desvetllar col·lectiu" i per això calen milers i milers de petites i grans accions de tota mena adreçades a fer realitat aquest món nou divers, sostenible i pacífic... el conjunt de totes aquestes accions ferà possible la Gran Transició.


Com diu Pete Seeger: "we shall overcome" "tots junts vencerem"... "junts hem de transitar"

16 de set. 2009

MARXA MUNDIAL PER LA PAU I LA NOVIOLÈNCIA

    MARXA MUNDIAL del 2 d'ocubre al 2 de gener 2010

Para denunciar la peligrosa situación Mundial que nos está llevando hacia las guerras con armamento nuclear, que supondrían la mayor catástrofe humana de la historia, un callejón sin salida.

Para dar voz a la mayoría de los ciudadanos del mundo que no están a favor de las guerras ni de la carrera de armamento. Todos sufrimos las consecuencias de la manipulación de unos pocos porque no damos una señal unida. Es hora de que cada uno muestre su postura, su rechazo. Une tu señal a la de muchos otros y tu voz tendrá que ser escuchada.
Para lograr: la eliminación de las armas nucleares a nivel mundial; el retiro inmediato de las tropas invasores de los países ocupados; la reducción progresiva y proporcional del armamento convencional; la firma de tratados de no agresión entre países y la renuncia de los gobiernos a utilizar la guerra para resolver conflictos.
Para poner en evidencia otras múltiples formas de violencia (económica, racial, sexual, religiosa…) escondidas o disfrazadas por los que las provocan, y para proporcionar a quienes las sufren un cauce para hacerse escuchar.
Para, de la misma manera que ha sucedido con la ecología, crear conciencia global de la necesidad de una verdadera Paz y de rechazo total hacia todo tipo de violencia.

Iniciativa de Transició Global - promoguda per AVAAZ.org


Avaaz WEB DE AVAAZ   

¡Los miembros de Avaaz ya han registrado la impresionante cantidad de 1000 eventos en 88 países para el gran Llamado de Atención Mundial del próximo lunes! 

Mil eventos es impresionante, pero si cientos de miles de nosotros acudimos a ellos el 21 de Septiembre, estaremos enviando una inundación histórica de mensajes de organizaciones de base a los líderes mundiales que se reunirán al día siguiente en Nueva York, justo a tiempo para revivir las flojas negociaciones sobre el clima.

La mayoría son eventos muy breves, que tomaránsólo cinco minutos durante nuestra hora de almuerzo en el camino a casa del trabajo. Son divertidos, políticamente poderosos, y además podremos conocer a otros estupendos miembros de Avaaz de todas las edades y ocupaciones. No hace falta ninguna preparación, ¡simplemente vengan y traigan amigos! El planeta nos necesita, juntémonos y salvémoslo. Haz click debajo para encontrar un evento cerca.

http://www.avaaz.org/es/tcktcktck_map

Los líderes y los medios ya están prestando atención a lo que estaremos haciendo el 21 de Septiembre. Y la prensa está informando que las negociaciones urgentes sobre un acuerdo global para detener una catástrofe climática están en riesgo. Nuestros líderes no están tomando las decisiones necesarias, están recibiendo más presiones de las petroleras y las mineras que de la gente que está preocupada por revertir la crisis climática y desatar una nueva economía verde. El 21 de Septiembre es el momento para cambiar todo eso.

Los eventos serán fáciles y divertidos. Sólo busca a otras personas que mantengan sus teléfonos celulares con sus alarmas sonando a la hora indicada, acércate, toma una foto y haz un llamado de atención a nuestro líderes. Las fotos serán reunidas y mostradas en televisión y a los líderes mundiales para demostrar la fuerza de nuestra demanda, y las llamadas inundarán las oficinas de los líderes directamente.

No todos los eventos son iguales. Muchos eventos son apasionantes por su variedad:monjes cantarán plegarias, las Iglesias harán sonar sus campanas, algunos exhibirán el nuevo film "La Edad de la Estupidez" ("Age Of Stupid"). Haz click debajo para encontrar un evento cerca, envía invitaciones, y coméntales a tus amigos sobre esto:

http://www.avaaz.org/es/tcktcktck_map

Nuestra llamada esta dirigída a los líderes para que firmen un pacto ambiental global ambicioso, justo y vinculante, que detenga la catástrofe climática ¡La próxima semana es la última vez en este año en que nuestros líderes se reunirán para tratar sobre el clima! Con sus negociaciones completamente descarriladas, realmente depende de nosotros. Sorprendámoslos.

AL LLAMADO DE ATENCIÓN MUNDIAL!

Escoge un evento debajo, haz clic y podrás confirmar tu asistencia al evento y enviar un mensaje al organizador. Si no encuentras ningún evento cerca de donde vives, ¡haz clic aquí si quieres registrar tu propio evento!


FUNDACIÓN CULTURA DE PAZ

 
Fundación tiene por objetivo contribuir a la construcción y consolidación de una cultura de paz por medio de la reflexión, la investigación, la educación y la acción sobre el terreno. Su actividad se basa principalmente en la vinculación y movilización de redes de instituciones, organizaciones e individuos que se destaquen por su compromiso con los valores de la cultura de paz.


UBUNTU - FORO MUNDIAL DE REDES DE LA SOCIEDAD CIVIL

UBUNTU es una antigua palabra africana para designar humanidad -compartir, tener cuidado y estar en armonía con toda la creación. Como ideal, promueve la cooperación entre individuos, culturas y naciones.

10 de set. 2009

1 de set. 2009

CENTRE PER LA PAU (del Garraf)

Una porta oberta a la comunicació activa entre totes les entitats integrants de la Taula Comarcal de Cooperació i Solidaritat i Plataforma per la Pau del Garraf, i entre totes les persones del Garraf.


enllaços interessants


Lectures per la Transició
http://lecturasparaeltransito.blogspot.com/


Entitats ecologistes
http://www.greenpeaceblog.org/
http://www.pocapoc.net/index.html


De Agroecologia
Maela-movimiento ecológico de América Latina y el Caribe
http://teresaruizdiaz.blogspot.com/2010/03/recetas-caseras-para-el-control-de.html


De permacultura
http://permacultureprinciples.com/es/index.php
http://www.permahabitante.com.ar/index.php
Enllaços per una cultura permanent (permacultura)

http://permaculturapatagonia.blogspot.com
http://9tigres13lunas.wordpress.com/2009/10/09/la-permacultura/  
http://www.ecoescuela.cl/en/node/804
http://www.mega.cl/videos/permacultura-i-parte-8576.aspx 
http://transitionculture.org/2009/09/24/a-film-about-transition-town-deventer-for-all-dutch-speakers-out-there/
http://www.permaculturacantabria.com/
http://artigoo.com/permacultura
http://permaculturaurbana.blogspot.com

http://www.maiwe.cl/wordpress/?page_id=284
http://ecoaldeas.bligoo.com/content/view/619764/Permacultura-Agricultura-Permanente-es-el-diseno-y-mantenimiento-de-ecosistemas-agricolas.html
http://luismoranarvaez.blogspot.com/ (molts enllaços)
http://tu.tv/videos/permacultura-en-mexico-mini-granja-fam# (video experiència permacultura molt bó. 10 minuts)
http://www.permaculturapatagonia.blogspot.com
http://www.permaculturasureste.org
http://www.rinconesdelatlantico.com
http://www.casasdepaja.org
http://www.casasecologicas.net
http://www.ecoaldea.com
http://www.permaculturacanadulce.org
http://www.ecovideos.info

http://fundandounpais.blogspot.com/
Llibres sobre permacultura http://descargas-eared.blogspot.com/2010/03/libros-descargables-sobre-permacultura.html


De Iniciatives de Transició
http://everywhere.es.pledgebank.com/TTttraining


De Decreixement
http://www.decrecimiento.info/
http://decreixement.net/

De participació
http://lahoradelpueblo.blogspot.com/ 
http://aupv.net/ Universitat popular... Valencia
http://www.servas.org/ SERVAS (entitat d'acolliment a viatgers amb criteris)
http://eduso.wordpress.com  Educació social - blog col·laboratiu

De reconciliació i pau
http://concordiaencuba.blogspot.com 
http://culturaipau.vicentitats.cat/






De noticies
http://www.ipsnoticias.net

Diversos temes relacionats
www.ecogaia.com El Directorio Verde Productos y Servicios Sostenibles, Ecológicos, Naturales y Éticos

Material energies renovables
http://www.energias-renovables.com/paginas/QueSonRenovables.asp?Nombre=QueSonRenovables



Horticultura
http://huertasdelencuentro.bligoo.com
http://www.lombricesrojas.com.ar/ (cria de llombrius)
http://agriculturaurbana.galeon.com/
xarxa de voluntaris de treball al camp http://ruralvolunteers.org/WHOSTS/index.php?option=com_content&view=article&id=24&Itemid=400058
http://www.agricultura-ecologica.com/index.php/Videos-agricultura-ecologica/ (videos)


Urbicultura
http://urbicultoresenaccion.blogspot.com/


Alimentació i Consum
http://www.xarxaconsum.net